torsdag 17 december 2009

Eggnog


Lånad bild från nätet.

Glögg i all ära men har ni testat eggnogg?
Det är sött, sliskigt och lent och alldeles förträffligt gott!

Här ett ganska enkelt recept för 8 personer:
3 ägg
1 dl socker
1/4 kryddmått salt
4 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 msk florsocker
1 dl vit rom

Vispa ägg, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt sjuda i ca 15-20 min. Se upp så att det inte kokar över, rör hela tiden.
Kyl. Vispa i vaniljsocker.
Vispa samman grädde och florsocker och tillsätt även detta.
Smaka av med rom. Förvaras kylt i flaska, skaka innan servering.

Kram
Matilda K

1 kommentar:

  1. hmmm...det där blir nåt att sätta tänderna i till nyår;)
    fin blogg du har. hittade dig från solrum...

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!